Geplaatst op Geef een reactie

Werking van behandelde compost

  • Deze compost vormt een goede basis voor zowel de sier- als groentetuin. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Vocht wordt beter vastgehouden, zodat in droge periodes minder vaak hoeft te worden gesproeid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. In de praktijk blijkt compost met Compost-O bodemziekten tegen te gaan.Deze compost vormt een goede basis voor zowel de sier- als groentetuin. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Vocht wordt beter vastgehouden, zodat in droge periodes minder vaak hoeft te worden gesproeid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. In de praktijk blijkt compost met Compost-O bodemziekten tegen te gaan.
  • Zanderige grond wordt beter bewerkbaar en beter vochthoudend door er compost doorheen te werken. Te vette grond wordt beter bewerkbaar en beter luchtdoorlaatbaar wanneer u er een deel compost en een deel zand doorheen werkt. Compost, gemengd met wat aarde, is ook goed te gebruiken als potgrond of tuinaarde.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.